Udstillinger

Blomster-ikon

Tidligere udstillinger

Jeg udstillede sammen med Sesamgruppen i Frederikssund her er pressemeddelelsen:

Forårsudstilling i Langes Magasin

Den lokale kunstnergruppe ”Sesam” viser sammen med to gæstekunstnere unik kunst indenfor foto, maleri, stenstøjsfigurer og pileflet i Langes Magasin, Østergade 3c, 3600 Frederikssund fra mandag d. 22. til og med søndag d. 28. april 2013.

Udstillingen har åbent alle dage 11-17, og entréen er gratis.

Fra Sesam-gruppen deltager Grethe Holm med fotokunst og Kai Dragsdal med akrylmaleri.

Gruppen har i år har inviteret to spændende gæstekunstnere; nemlig keramiker Bente Axholt, Allerød ( en gen-visit) og pilefletter, Lone Haenschke, Holbæk.

Sesam blev dannet i 2007 og det er 5. gang at gruppen udstiller i Langes Magasin. Derudover har gruppen udstillet på Selsø Slot og deltaget i Midt- og Vestsjællands Kunstdage i Pinsen. Som enkelt-udstillere har gruppens medlemmer bl.a. deltaget i ”Åbne atelier døre”, Frederikssund - i Fjordkunst.dk regi.

Fotokunstner Grethe Holm viser bla. arbejder indenfor serierne ”Portrætter” og ”Skyggebilleder” . Der bliver også mulighed for et gensyn med hendes specielle fotografiske ikoner. Hun søger hele tiden at skabe nye udtryk ved hjælp af kameraet – og går ganske nær med linsen på strukturer, former, farver og fragmenter. Efter digital bearbejdning sættes billeder sammen i collager og i dobbeltbilleder og et nyt univers opstår.

Maler Kai Dragsdal udstiller farverige akrylmalerier, med abstrakte skildringer af mennesker fra hverdagen og spirituelle inspirationer i mange sammenhænge og grupperinger. http://www.kaidragsdal.dk/

Keramiker Bente Axholt fortæller at, på denne udstilling vil der være kvinder i raku, sko, fade og fisk. Det sidste nye er ”tallerken”- dyr og -fugle, alle med samme udgangspunkt i faconen, herefter er fantasien kommet ind over. Nogle af figurerne er inspireret af rejser, bla. Latterfuglen, Kakaduen, og Myrepindsvinet fra Australien.”
Bente Axholt holdt op med at arbejde i 1998 og gik herefter 4 år på Daghøjskole, med bl.a. keramik på programmet. Har efterfølgende været på forskellige malekurser, og sidste år, et 14 dages keramikophold på Holbæk kunsthøjskole.
Har eget lille værksted i Allerød og arbejder med lerskulpturer.
Kan træffes i Langes Magasin 26- 27- 28 april. http://www.bax-art.dk/

Pilefletter Lone Haenschke udstiller sine gedigne og smukke brugsting såsom kurve, tasker og foderhuse i pileflet.

Hun fortæller, at flette med pil er en lang proces.

Hun dyrker selv pilen, høster den i januar-april måned og sorterer den i længder, inden den sættes til tørre. Når hun så skal flette, skal pilen lægges i blød i 8 dage, først da er den klar til at flette med.

Hendes materiale er pil evt. blandet med andre naturmaterialer. Hun er tiltrukket af det rustikke ved pilen, så hendes arbejder er som oftest udført i ret grov og kraftig pil.

Pilen har sit eget udtryk, og Hun forsøger at forme sit udtryk, så det færdige resultat er et samspil mellem pilen og hende.

Lone Haenschke bor lidt uden for Holbæk, hvor hun har sit lille værksted, men hendes kurve sælges også fra Tuse Næs Kunsthåndværk.

Kan træffes i Langes Magasin 26-27-28 april. http://www.loha-pil.dk/

 Tidligere:

Sesam med gæster udstillede - for fjerde gang - i Langes Magasin 4.-15. august 2012.
Fra Sesam udstillede Kai Dragsdal, akryl malerier og Grethe Holm, fotokunst.
Gæsteudstillere var keramiker Bente Axholt og glasdesigner Pia Lykke.
Åbent man-lørdag kl. 11-16
Gratis entreSom sædvanligt holdt Sienna-gruppen påskeudstilling 2012 på Skolen på Herredsåsen i Kalundborg. Fra Skærtorsdag til 2. Påskedag. Kl. 10-17 undtagen Skærtorsdag, ferniseringsdagen, kl. 14-17.


 
Fra 27. januar  til 12. marts 2012 udstillede jeg i Slagslunde klubben sammen med Kai. Klubben havde arrangeret fernisering med spisning - lækker mad - og en skøn jazzkvartet (www.coolcombo.dk) underholdt bagefter.

Udstilling på Skibby Bibliotek
Sammen med Kai Dragsdal udstillede jeg på Skibby Bibliotek fra d.28.maj og til den 26. juni 2011.

Åbne atelier døre.
I Frederikssund kommune har 52 udstillere Åbne atelier døre weekenden 28.-29. maj 2011 kl. 10-17. Arrangeret af www.fjordkunst.dk, hvor man kan læse nærmere på folderen.

I Påsken 2011 udstillede jeg sammen med Sienna gruppen i Kalundborg. Det var den 21.-25. april  og det foregik på Skolen på Herredsåsen. Du kan læse mere om gruppen på http://www.Sienna-gruppen.dk

 
 

Sommer udstilling 2010
Fra d. 13. juli til d. 24. juli udstillede jeg sammen med SESAMgruppen i Langes Magasin, Frederikssund.
Gæstekunstnere: Aase Frimodt Jensen med sine dejlige stenskulpturer og trædrejer Jørgen Nordskov med sine utrolige, skulpturelle drejede fade, skåle og krukker.

Læs mere i pressemeddelelsen:

”Sesam” udstiller i Langes Magasin – nu med gæster

Den lokale kunstnergruppe ”Sesam” viser sammen med to gæstekunstnere unik kunst indenfor foto, maleri, stenskulpturer og trædrejeri i Langes Magasin fra tirsdag d. 13. til lørdag d. 24. juli.

Udstillingen har åbent mandag-fredag kl. 11-17 og lørdag og søndag kl. 11-14.

Sesam består af Grethe Holm, foto; Kai Dragsdal, maleri - og Randi Vangskov, keramik og porcelænsmaling, som desværre er blevet forhindret i at udstille i år. Det har medført at gruppen har kunnet invitere hele to gæstekunstnere; nemlig stenskulptør Aase Frimodt Jensen, Rye og trædrejer Jørgen Nordskov, Grevinge.

Sesam blev dannet i 2007 og det er 3. gang at gruppen udstiller i Langes Magasin. Derudover har gruppen udstillet på Selsø Slot og deltaget i Midt- og Vestsjællands Kunstdage i Pinsen. Som enkelt-udstillere har gruppens medlemmer bl.a. deltaget i ”Åbne atelier døre”, Frederikssund - i Fjordkunst.dk regi.

 

Grethe Holm viser det sidste års arbejder indenfor fotokunst-ikoner og serien ’livsperspektiver’, med bl.a. keltiske inspirationer.

Kai Dragsdal udstiller sine farverige akrylmalerier, med abstrakte skildringer af mennesker i mange sammenhænge og grupperinger.

 

  Aase Frimodt Jensen bor og arbejder midt i naturen. Den er da også inspirationskilden til skulpturerne, som er lavet hovedsageligt af danske sten, fundet på marker og i grusgrave. I mange tilfælde er skulpturerne rene formeksperimenter, hvor stenens iboende natur får lov at spille en væsentlig rolle; men hun laver også skulpturer, der antager dyreformer - især fugle.

Aase udstiller i øjeblikket i Palæhaven i Roskilde, og deltog sidste år bl.a. i skulpturudstillingen i Willumsens Park i forbindelse med Frederikssunds 200 års jubilæum.

Jørgen Nordskov’s store interesse for træ førte i begyndelsen af 1980`erne til, at han gik i gang med trædrejning. I starten af 1990’erne udviklede han en teknik til drejning i vådt træ, hvilket har givet ham mulighed for at dreje fantastiske størrelser og former. Han inspireres af samspillet mellem træets specielle egenart og strukturer til mange udtryksformer, og hans drejede skåle, krukker og fade fremtræder mere som skulpturer end som brugsting.

Jørgen Nordskov udstiller på gallerier og i kunstforeninger og har 2 gange haft værker med på V.K.’s censurede udstillinger på Lerchenborg, Kalundborg. I 2007 optog TVøst en halv times udsendelse fra hans træ værksted i Grevinge. Han har sit eget galleri, kun med egne produkter, som har åbent hele året.


 
Ikon udstilling
20.-21. marts 2010 og indtil 26. april udstillede jeg Ikoner i Svogerslev Sognegård, Svogerslev v. Roskilde

Påske udstilling
I påsken 2010 udstillede jeg sammen med Siennagruppen på "Skolen På Herredsåsen", Kalundborg.

Sammen med Kai Dragsdal udstillede jeg i SESAM-regi på kulturhuset Elværket,  Frederikssund i perioden 26. september til 29. oktober 2009. På hjemmesiden
www.kulturhuset.com kan du se billederne og udstillingen.

Plakat-billede fra tidligere SESAM udstilling.

| Svar

Nyeste kommentarer

21.08 | 23:26

Kære Kylle
Tak for dine flotte kommentarer.
Kh
Grethe

20.08 | 09:44

Kære Grethe.
Hvor er det en smuk, interessant og spændende hjemmeside, du har kreeret.
Du spænder fantastisk vidt.
Kærlig hilsen
Kylle

17.07 | 18:19

Tusind tak, Anna, for dine pæne ord!

17.07 | 13:17

Hvor er det en flot hjemmeside, du har, og hvor er det spændende billeder, du laver. Jeg vidste slet ikke, at vi har en kunstner boende på vores vej.